Cizma mea!

Ziua mea a fost o reactie in lant. Eram in intarziere si ma grabeam sa ajung la birou, dar m-am oprit la o gogosarie sa imi cumpar ceva de mancare. Toate bune si frumoase, am comandat o gogoasa cu ciocolata la pachet si fara zahar! (de fiecare data cand ma duc si comand, spun totul clar si raspicat pentru ca tanti de acolo aude in gura)

Pe cand ma chinuiam sa depasesc o tanti cu plodul dupa ea, altcineva in spatele meu se grabea sa ma depaseasca pe mine. Si cum nu se putea sa ma bucur prea mult de cizmele mele relativ noi (cam o luna-doua), nenea respectiv m-a calcat pe picior destul de rau in momentul in care eu am vrut sa pasesc. Talpa s-a dezlipit cu un parait… cam ca o foaie de hartie si ceea ce m-a enervat nu a fost neaparat asta, ci mai mult faptul ca tot nenea m-a bombanit. Asa ca am strigat dupa el ca mi-a rupt cizma. S-a mai intors o data si si-a cerut scuze, iar apoi mi-a intors spatele si a plecat.

Cizmele sunt ieftine, dar imi plac si nici nu iau luam apa cu ele. Urasc sa imi cumpar incaltaminte, urasc, urasc, urasc! Rareori gasesc ceva care sa imi placa, sa aiba marimea mea dificila si sa se incadreze si in buget. Am avut niste cizme pe care am dat peste 2 mil. si m-au tinut vreo… 4-5 luni si cu care luam apa mai rau ca o barca gaurita. Alea au fost din prima scumpe si proaste, pe astea am dat 75 de lei si cel putin nu imi pare chiar asa de rau.

Si am mers asa, cu juma de talpa desfacuta lipa-lipa pe strada. In autobuz urc si ma duc direct la aparat sa taxez biletul. Biiiiiiiiiiiiiip *nu vrea sa taxeze*…. Biiiiiiiiiiiiip….tu-ti cardu’ ma’tii  Biiiiiiiiiiiiiiiiip

Deodata vine un barbat langa mine sa ma ajute. Initial ma gandesc “ce dragut din partea lui”, apoi vad ca e “Controlul”. Dar a fost OK, mi-a taxat el biletul, probabil m-a urmarit de cand am urcat si apoi mi-a multumit. I-am multumit si eu ca nu a fost tampit si nu s-a facut ca ploua cand a vazut ca nu merge taxatorul si nu m-a dat jos cu amenda. De altfel, nu prea fac blatul pentru ca in primul rand e controlul des pe linia cu care merg si in al doilea rand, nu am nervii destul de tari incat sa stau mereu cu frica in san.

Oricum nu aveam 50 de lei in buzunar pentru amenda, ci doar 30, din care oricum 10 s-au dus pe adezivul pe care l-am luat pentru cizma. Am ajuns acasa cu bine si i-am multumit lui Dumnezeu nu pentru ca am condus bine, nu pentru ca nu s-a mai ars o bujie (oricum am invatat sa le schimb de dimineata), nu pentru ca am reusit sa fac tot ce mi-am propus azi… i-am multumit pentru simplul fapt ca nu a plouat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *