Cine face pariu cu mine?

Pariu pe prietenie este un  mic eveniment care îmbină două lucruri foarte dragi mie – cântatul la chitară și literatura.

Am vorbit cu Ștefan acum 2-3 săptămâni și m-a întrebat dacă mai scriu și dacă mi-ar plăcea să citesc în cadrul evenimentului. Am acceptat cu mare drag, acum o săptămână i-am trimis textele și tot. Texte la care, fie vorba între noi, mă uitam cam strâmb că nu mi se par foarte bune, deși mulți mă contrazic… nu știu dacă pe bune sau doar din politețe, eh.

Inițial aș fi fost eu și Ioan Mateiciuc (pe care l-am mai ascultat mai demult pe youtube) pe partea de literatură, dar Ioan a trebuit să anuleze, așa că nu știu cine mai vine. Mai multe detalii oficiale citiți pe Bocancul Literar , mi-ar face mare plăcere să vină și ceva oameni pe care îi cunosc, poate chiar bloggeri sau cititori ai acestui blog pentru că unele texte vor fi și de aici.

Să vă zic cum este ca atmosferă la Pariu pe Prietenie? Căci am fost data trecută să văd cum stă treaba. Evenimentul se ține în Club Mojo, un local tipic centrului vechi, cu mobilier de lemn și mult fum de țigară. Mi-a adus foarte mult aminte de cenaclurile la care mai mergeam pe vremuri, deși recunosc că nu e chiar aceeași atmosferă. Aici lumea pare mai prietenoasă și se vede că mulți dintre participanți deja se cunosc între ei. Părțile cu folk sunt cele mai frumoase din punctul meu de vedere și cel puțin pentru asta abia aștept duminica.

N-am mai citit de foarte mult timp ceva în public și da, cred că o să am ceva emoții, dar sper să mă descurc. Cineva m-a întrebat de ce fac asta… Din varii motive, pentru că în continuare suțin literatura, cultura, arta și tot ce ține de ea chiar dacă nu mai cred în totalitate că are vreun rezultat/scop. E o adunare de oameni pasionați, de oameni cu litere în degete și în urechi, o nișă care da, sigur, nu îți pune pâinea pe masă, dar care cu siguranță o pune pe suflet.

Vă aștept duminică 🙂

P.S. Ștefan ar vrea să aducă mai mulți bloggeri pe scenă, cum vi se pare ideea? 🙂

3 thoughts on “Cine face pariu cu mine?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *