Cele mai bune universitati din Romania participa la ICPC

ICPC (International Collegiate Programming Contest) aduna anual echipe din toata lumea intr-un concurs ce pune la incercare talentul de programare si lucru in echipa al studentilor din facultatile cele mai bune din peste 90 de tari. Magazinul Koyos.ro a sponsorizat organizarea unei tabere de doua saptamani pentru echipa de studenti de la Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Univ. Politehnica Bucuresti si pe viitor se va implica si in alte proiecte de promovare a concursului. Ieri, 27 septembrie, s-a tinut o intalnire la Cafepedia, pe strada Arthur Verona in care s-a discutat despre ceea ce urmareste concursul si ce aduce nou pentru cei care participa si cei care urmaresc.

ICPC este organizata de ACM (Computing Machinery Association) si anul viitor va ajunge la a 36a editie. Proiectul a inceput in Statele Unite ale Americii si s-a extins mai apoi pe toate continentele. Exista mai multe etape prin care studentii trec, mai multe selectii ce se realizeaza local, regional si national.

Sponsorii au fost de-a lungul timpului firme mari ca  AT&T, Microsoft sau IBM, iar din asociatie fac parte cei mai buni specialisti in domeniu.

Romania a fost prezenta in competitie inca de la inceput, clasandu-se chiar pe primele locuri ani la rand. Participantii sunt selectati inca din primii ani de facultate, pe baza activitatilor din liceu – participari la olimpiade, concursuri etc. Competitia antreneaza studentii in doua sensuri: ii invata sa lucreze in echipa, sa isi coordoneze activitatile si sa rezolve probleme de programare/informatica intr-un timp foarte scurt. Concursul conteaza foarte mult ca experienta profesionala deoarece este recunoscut la nivel mondial si poate fi un plus considerabil in CV.

La nivel national participa studenti din cele mai bune universitati, din Bucuresti (de la Politehnica – Automatica si Universitatea Bucuresti), Iasi, Timisoara si Cluj. La evenimentul de ieri au fost invitati prorectorul Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Univ. Politehnica din Bucuresti – Nicolae Ţăpuş , asistent universitar Alex Olteanu, cat si studenti care au participat la concurs in anii anteriori. În octombrie va avea loc competiţia regională ACM pentru anul 2012. Studenţii selectaţi de Universitatea Politehnică pentru a participa la competiţia regională ACM 2012 sunt: Guduleasa Alexandru Ionuț, Dinu Cristian Mircea, Turbureanu Tiberiu, Pârvu Andrei, Tache Alexandru, Poenaru Andrei, Tudorică Constantin-Alexandru, Iacob Radu-Cristian-Alexandru, Gîlcă Mircea-Alexandru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *