cei mai mari dusmani ai Romaniei

Să reținem niște premise:

– nu țin cu vreun partid

– în general nu scriu despre politică, dar acum simt o nevoie acută să îmi exprim opinia măcar aici

– deși mă declar și încerc să fiu apolitică, realizez că politica cu tot ce înseamnă ea ar trebui să ne privească pe noi, toți cei care avem drept de vot și putem schimba ceva

Ca om cu ceva cunoștințe minime de istorie, interesat în mod special de perioada de după Al Doilea Război Mondial, am o reticență când vine vorba de:

– comunism

– Rusia

– trupa cândva de șoc: ceaușescu&iliescu, sau mai simplu PSD

– încălcarea drepturilor, Constituției etc.

România anului 2012 este în criză. România anului 2012 e împărțită în:

– cei care vor PDL la putere

– cei care vor USL la putere

– cei care nu vor nici PDL, nici USL la putere – adică oameni care știu ce NU vor, dar nu știu ce VOR și au impresia că partea a doua nu este o problemă

Poate că în ultima categorie sunt și eu, dar în alt sens. Ceea ce NU mai vreau e instabilitatea care a reieșit din toată ambuscada asta tâmpită. Mă uit în jur și văd URĂ. Asta e tot ce văd. Toți sunt înveninați, dar absolut nici unul nu se gândește ce efect are această ură asupra noastră. Totul e un haos nervos.

Ura asta duce la instabilitate și o să tragem de o să ne iasă ochii din cap tot din cauza noastră. Nu suntem în stare să acționăm pentru binele nostru, nu gândim productiv, avem ochelari de cal. Vedem problema dintr-un singur unghi, fără să ne dăm seama că zidul pe care stăm se ciuruie cu fiecare zi ce trece.

Dan Puric spunea că România răzbate prin credință. Credința presupune iertare, meditație, speranță, iubire. Cei mai mari dușmani ai noștri am ajuns să fim noi înșine. Trezește-te, România!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *