calculatoarele dupa asemanarea oamenilor

Încep să mă întreb dacă nu am prea multe pasiuni. Mi s-a zis că nu e un lucru rău, dar eu cred că este în momentul în care îți plac PREA multe lucruri și nu mai știi între care să te împarți. Voi știți că eu scriu despre tehnologie de foarte mult timp (pentru mine e mult timp) și am început să am o gândire tehnică.

Mă gândeam ieri că laptop-urile (sau calculatoarele în general) sunt făcute după asemănarea noastră. Cum așa?

Să o luăm sistematic. Oamenii au una bucată corp și una bucată suflet, așa cum laptop-urile sau calculatoarele au o parte hardware și software. Nu funcționăm dacă una din ele lipsește. Avem programe și aplicații modelate în gânduri și acțiuni. Ne instalăm în fiecare zi programele, dăm next, next și la sfârșitul zilei dăm finish, apoi shut down la culcare.

Când ne simțim rău dăm erori (errare humanum est), iar când prindem viruși trebuie să ne tratăm, dar nu cu Avira, Nod32 sau Bitdefender, ci cu Paracetamol, Nurofen și alte medicamente. Avem stocate fișiere în amintiri – fragmente întregi din viață după care s-ar putea face filme, avem imagini, avem sunete.

Cred că HDD-ul ar fi pe post de creier, pentru că el stochează software-ul, fișierele și programele. E într-un fel esența, iar procesorul ar fi inima fără de care nu am funcționa. Fizicul și comunicarea reprezintă display-ul nostru, uneori luminozitatea scade și crește în funcție de zi. Nu suntem de tip mat, suntem de tip glossy pentru că întotdeauna ne reflectăm în ceilalți într-un fel sau altul.

Iubirea ne alimentează așa cum energia electrică alimentează calculatoarele prin surse. Sursa e celălalt calculator pe care îl iubești, iar atunci când auzi sunetul pe care îl provoacă mulți fluturi la unison, să nu te sperii. E doar cooler-ul din stomac.

Sursă foto

One thought on “calculatoarele dupa asemanarea oamenilor

  1. :)) Asta cu cooler-ul din stomac mi-a placut. 😀
    Cand am citit titlul ma gandeam ca fiecare om isi alege un calculator care ii seamna. Pe principiul “spune-mi ce pc ai si iti spun cine esti”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *