acelasi scop

Unii sunt făcuți să ridice greutăți. Alții sunt făcuți să joace în piese de teatru, să ajungă la olimpiadă la paralele, să facă filme, să facă muzică, să scrie.

Unii sunt făcuți să fie arhitecți, alții să analizeze stele, alții să combine elemente chimice. Mai sunt oameni făcuți să taie alți oameni, chirurgi și alții care să îi salveze cu ambulanța, mai sunt cei care mătură străzile ca să fie curat și cei care coafează, cei care lucrează în fabrici și au munci pline de rutină. Sunt cei care fabrică laptop-uri, sunt cei care cos haine, steaguri, cei care se uită la cer și dau prognoza meteo.

Sunt oameni care lucrează la cinema, vând bilete, sunt oameni care lucrează la pază, în piață, avocați, tâmplari, măcelari.

Toți au un scop. Fiecare bucată din lumea asta are un scop, fiecare e bun la ceva și lucrul ăla pe cât de mic pare, pe atât de mare este de fapt.

Acesta nu este un articol cu ”bullshit motivațional” (ah, ce îmi place expresia asta pe care ați inventat-o), acesta nu este un articol care să îți spună ție, cititorule, că ceea ce faci contează. Tu știi asta deja, n-ai nevoie de confirmări. Știi care e scopul tău, la ce ești bun.

Dar printre atâția pereți și printre atâtea tăceri, prin atâta respingere, oare scopul meu nu poate fi măcar temporar acela de a te iubi pe tine? Pentru că așa aș vrea. Ca o zi, dintr-o săptămână, dintr-o lună, dintr-un an, să te iubesc de la ora 00.01 până la 23.59 și ziua aia dintr-o săptămână, dintr-o lună, dintr-un an să fie ziua în care tu ai avea același scop, de a mă iubi pe mine. Sună mult.

Ceva îmi spun că eu o să mă risipesc încercând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *