6 motive pentru care nu fumez si 6 motive stupide pentru care as fuma

Am ajuns azi pe blogul Dianei, am citit câteva articole de-ale ei și mi-au plăcut. Mi-au adus mult aminte de mine, cum scriam înainte, când nu aveam drept de vot și nici așa multe filtre pentru ceea ce spun. Ultimul detaliu nu era neapărat un lucru bun și nici nu se prea aplică în cazul Dianei, ea scrie totuși mai frumos decât vechea-eu. Și unul dintre articolele ei m-a inspirat să deschid wordpress-ul și să scriu și eu despre câteva motive pentru care nu fumez. La ea au fost 18 motive, cred că la mine o să fie mai puține și cu siguranță o să coincidă unele dintre ele:

1. e scump – mi se pare al naibii de ironic să dai 10 lei pe un pachet de țigări când ai venituri mici. Eu sunt și un om strângător (deși în ultima vreme n-am mai avut de strâns decât rotocoalele de praf din portofel) și n-aș putea să arunc banii pe ceva care…

2. nu e sănătos – n-am nimic cu fumătorii și cedez repede când le explic că, mai devreme sau mai târziu, o să aibă probleme de sănătate. Mai repede merge argumentul cu banii de mai sus. Motivul cu sănătatea, recunosc, nu e printre cele mai importante pentru care nu pun țigara în gură, dar nici măcar…

3. nu îmi face plăcere – Oamenii fumează pentru că le place, nu? Ei bine, mie nu îmi place. Și la mine are efectul pe care îl are și la Diana și anume…

4. mă amețește – asta e de fapt util când ai nervi, dar nu are un efect de lungă durată. La 5 minute ai nervi din nou, tot cu Diazepamul ajungi să îl vezi pe Buddha.

5. îți miros mâinile&respirația – yew! Atât pot să zic. Trebuie să ai tot timpul gumă de mestecat și șervețele umede la îndemână. Șervețelele umede sunt un must la mine în geantă, guma nu este, plus că poate avea efecte laxative consumată în exces, știați asta? 😀 Eu n-aș vrea să risc.

6. nu îmi place ideea că trebuie să arunc mucul de țigară pe jos – simt că e împotriva ființei mele să arunc ceva pe jos! Serios! Și știu că există scrumiere speciale pentru geantă, dar numai asta nu lipsește din geanta mea.

Cam astea sunt cele mai importante motive pentru care nu mă interesează fumatul la modul serios. Și totuși, aș vrea să scriu și cele 6 motive stupide pentru care m-aș apuca de fumat dacă nu ar exista/aș conștientiza cele de mai sus. Aș fuma:

1. ca să rămân mult mai repede fără finanțe (deși nu știu de ce aș vrea asta)

2. dacă aș fi emo și aș vrea să mă asigur că fac tot posibilul să îmi scurtez viața

3. ca să par super cool

4. pentru socializare – acord mai mult credit acestui aspect, pentru că ritualul fumatului chiar aduce oamenii mai aproape. Nu știu nici eu clar de ce.

5. probabil dacă mi-ar plăcea cu adevărat

6. ca să agăț băieți mișto cu faimoasa replică ”Ai un foc?” 😀

2 thoughts on “6 motive pentru care nu fumez si 6 motive stupide pentru care as fuma

  1. Tigarile chiar au efect de calmant, cel putin la mine. Daca sunt nervos si fumez o tigara dupa aceea sunt calm ca si cum n-as fi fost niciodata nervos. Bine, uneori e si invers, daca nu fumez cateva ore am o stare de nervi maxima.

    Ultimul punct e cel mai bun motiv sa te apuci :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *