5 ani de blogging

Ieri am dat “new post”. Am scris câteva rânduri după care s-a întrerupt curentul şi n-am mai putut să continuu. Acum stau de câteva ore cu postarea deschisă, e goală, habar nu am ce să scriu. Se împlinesc 5 ani de când scriu pe blog. Am început cu 360 (parcă? Pe yahoo… sau era 365?) în 2006, deci teoretic am început acum 6 ani, nu 5…. dar hai să numărăm totuşi de când sunt pe blogspot: februarie 2007.

Am început pe blogspot, am schimbat 2 url-uri, mai multe teme la început şi câţiva ani am scris pe http://alte-povesti.blogspot.com cei care m-au urmărit ştiu drumul meu. Din mai anul trecut m-am mutat pe domeniu, uneori am impresia că trebuia să rămân pe subdomeniu. Presupun că domeniul arată că îţi pasă mai mult de cititorii tăi şi sigur, poate fi mai uşor de reţinut pentru că e un URL mai simplu, dar tot nu văd beneficiile directe pe care mi le-a adus.

În fine… blogul în sine, de-a lungul vremii, nu m-a ajutat să cunosc oameni, nu mi-am făcut prieteni cu ajutorul lui, nu am ajuns cu traficul la cota 1600. Blogul a pornit ca “locul în care pot scrie” şi scriam tot ce îmi venea în cap. Teribilisme de puştoaică, poze prost lucrate în photoshop, texte literare de tip ciornă, episoade din viaţa de liceu scrise cu multe semne de punctuaţie şi probabil uneori şi incorect. Mai stau şi scotocesc uneori prin arhivă, după articole vechi şi trec printr-un haos emoţional: de la amuzament, la mirare, la dat palme peste frunte când găsesc greşeli gramaticale, la tristeţe şi nostalgie, la a spune “mulţumesc, Doamne, că nu mai scriu acele tâmpenii”.

Şi ajungeţi să vă întrebaţi: Bine, fată, dar tu de ce ai blog atunci? De ce ai scris aici 5-6 ani de zile?

Şi eu mă întreb asta şi răspunsul e destul de simplu: în blogul ăsta am strâns 5 ani din viaţa mea. Şi nu mă refer la faptul că l-am tratat ca pe un jurnal pentru că de la un moment dat am renunţat să mai scriu despre ce mi se întâmplă zilnic, dar citind articolele îmi aduc aminte când am scris, cum am scris, ce stare aveam când am scris articolele. Un cuvânt lansează o amintire, o frază mă duce în alte timpuri şi tot aşa. Pentru voi rândurile mele probabil înseamnă mai puţin de atât, pentru mine înseamnă emoţii ascunse în buclele literelor, înseamnă durere sau fericire, toate strânse în subiectele pe care le-am tratat.

Poate aş fi putut lansa un site sau un blog cu mai mult succes. Ştiu care e reţeta traficului mare, dar nu o aplic. Vreau să cred că blogul meu înseamnă suflet şi are nevoie de cititori puţini şi buni, sufletele au nevoie de alte suflete, nu de trafic…

 

2 thoughts on “5 ani de blogging

  1. Se spune ca reusesti sa scrii cel mai frumos si bine atunci cand scrii pentru tine, ca si cand nimeni altcineva n-ar citi.

    Mult succes cu blogul, la cat mai multe insemnari interesante, la cat mai multi cititori de valoare si, firesc, La multi ani 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *