doza de invidie

Nu primesc des complimente cum ca as fi creativa, frumoasa sau ca as arata bine (si daca as primi-o pe asta, as sti ca e o minciuna pentru ca imi place prea mult pizza), dar o aud destul de des pe asta cu “esti o tipa desteapta”. Initial faceam glume pe treaba asta si ziceam “frate, da’ cam cat de proaste sunt alea cu care iesi”, dar acum imi dau seama de niste lucruri… E un compliment cand cineva imi zice ca-s desteapta, ok, n-o sa il mai flanchez cu ironie, dar sincer, poate fi si un lucru negativ, uneori greu de dus. Adica sunt momente in care imi doresc sa fiu slaba la minte, sa nu constientizez absolut toate riscurile posibile cand ma asez la volan, sa nu gandesc in zeci de posibilitati si mini posibilitati si sa am liniste in minte in mai multe momente din zi si noapte, nu doar cand dorm (de unde, uneori nici atunci). Asa, cam cum e zicala aia cu “prostu’ are mintea odihnita”, da, mhm, suna bine.

Sunt aproape sigura ca daca as fi proasta nu as mai avea anxietati, de exemplu, de niciun fel. De fapt, eu una nu am intalnit om prost care sa aiba anxietati sau depresii. Sunt aproape sigura ca daca as fi proasta mi-as gasi imediat un prost. Sunt aproape sigura ca daca as fi proasta, viata mea ar fi mai simpla si poate chiar mai fericita, mai linistita. Pentru ca da, barierele care ne opresc sa facem lucruri noi ni le punem (asa cum a zis cineva) si adevarul e ca daca esti prost, nu prea ai cu ce sa iti construiesti barierele si nici nu iti prea pasa. Thumbs up for that. Plus ca de la oamenii prosti nu ai asteptari, amazing shit! Stiti cata presiune poate exista pe umerii cuiva de la asteptarile celorlalti? Thumbs up for that too.

Si mi-e ciuda uneori ca nu sunt proasta sau cel putin ca nu sunt atunci cand trebuie, pe cat de dubios ar suna asta. Si nici nu pot fi pentru ca poate in exterior as mima-o bine, mai bine decat ar mima un prost inteligenta, dar in interior ar fi acelasi vuiet de posibilitati si idei care nu mi-ar da pace.

Ce vreau sa zic e ca exista o parte buna si o parte rea in toate chiar daca n-ai zice nici intr-un milion de ani si poate nu ar trebui sa uitam asta. Also vreau sa va anunt ca de acu’ incolo eu imi rezerv o doza mica de invidie pentru cei pe care ii consider prosti, because man… sometimes I really wish I was like them.