10 zile

– Dă înapoi să vedem și celelalte poze.

– Din urmă?

– Da.

Am atins ecranul și pe parcurs ce curgeau pozele din telefon… mărțișor, zăpadă, birou, câine. Trecut. Am trăit trecutul odată cu ele, rapid, în pizzeria plina de fum de țigară. Când le-am terminat parcă am simțit că mă retrag dintr-un vârtej, din alte timpuri, din altă vreme, că revin la prezent.

Am ajuns acasă, am primit pozele pe care le-am făcut azi și în fișierul pe care l-am deschis am dat de o altă poză care m-a transpus în trecut. Rapid, într-o secundă, m-a luat prin surprindere, ca o palmă rece dată peste față. O săgeată de privire, un alt fum, brațe, gene și în nări mi-a revenit mirosul dulce, am simțit pe limbă papilele cu gust amar.

În fața porții mă uit în sus, la cer.

– Uită-te și tu! îi zic. Uite ce frumos e! și întind mâinile ca un dirijor. E superb!

Cum să reziști? Cum să nu vrei să fii fericit sub cerul ăsta?? Cum? De ce? Cine crezi că ești să refuzi fericirea? O să se supere fericirea pe tine.

Eu aici, el acolo, celălalt el acolo, celălalt el acolo, stelele sus pe cer, niciuna nu cade, sunt țintuite de cer cu adeziv, menite să îmi sape sadic dorul. Dorul de lumea completă, dorul de mine, dorul de brațe, dorul de cald, de mâini.

O să alerg. O să plec, o să plâng cândva, dar nu acum că nu e momentul. Nu pot pentru mine, pentru tine, nu pentru el și el și el și el. Nu pot pentru stele, nu pot pentru sudici, pentru nordici, pentru cei care au cămin și fără de cămin. Azi nu exist. Alerg 10 zile, alerg 10 nopți, o să alerg o viață, iar în pauze o să mă odihnesc pe lună, că ea e obișnuită cu rătăciți ca mine. Oameni pierduți în amintiri, povești și emoții răsuflate ca un suc fără acid.

2 thoughts on “10 zile

  1. stii ca la fiecare text mie imi canta ceva in cap, dar acum nu ma pot hotari intre ” eu aici, tu acolo, niciodata noi” (Esarfa in dar) si “Iubito cata lume intre noi, numaratori de ploi din doi in doi” (Scrisoare de bun ramas). Ambele Baniciu 🙂

    • fain. intamplarea face ca am scris textul cu doua melodii in minte si in urechi- alerg si “tine tu luna” ambele cantate de cosmin vaman si alexandra andrei 🙂 dar abia astept sa le ascult si eu maine pe astea de care zici. multumesc pentru trecere, apreciez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *