10 lucruri pe care le iubesc

Iubesc:

stelele și luna chiar dacă-s zodie de foc și soare. Îmi place noaptea, îmi place liniștea, tainele purtate de betoanele încinse ori înghețate, îmi plac luminile de la panourile publicitare noaptea și farurile unei mașini care te poate duce oriunde vrei tu. Iubesc noaptea pentru că oferă libertate, totul e posibil, doar luna și stelele sunt martorii necuvântători. Când stăteam în vechea casă obișnuiam să mă uit iarna pe fereastră și să văd luceafărul, îl ținteam cu privirea câteva minute fascinată de strălucirea lui.

să creez lucruri – fie că-s accesorii handmade sau altceva, îmi hrănește sufletul, mă inspiră, iar când îmi place rezultatul final satisfacția e de două ori mai mare.

să scriu. Cu vârsta a devenit o relație love and hateHate pentru că nu pot face sau nu sunt suficient de bună să scot mai mulți bani din asta, love pentru că asta ajung inevitabil să fac. Scriu, chiar dacă-s litere sau cifre aleatorii, chiar dacă-s propoziții fără sens, tot la el revin, tot la scris. Nu știu de ce, nu cred că-s fantastic de bună la asta, dar pur și simplu e singura modalitate în care funcționez. Ia-mi abilitatea de a scrie și vei rămâne cu un om gol, cu un ecou.

chitara, chiar dacă nu am învățat să cânt la ea, cântecele la chitară mă transpun într-o dispoziție aparte.

oamenii amuzanți. Oh, și-s prea puțin înconjurată de ei, toți oamenii din jurul meu sunt compuși, raționali și setați pe scopurile lor în viață. Unde e omul ăla care-ți descrețește fruntea indiferent de oră, vreme sau circumstanțe? 🙁

cafeaua. Ușor amară, ușor dulce, cu puțin lapte are cea mai frumoasă culoare din lume. Are culoarea dimineților productive, culoarea iubirii și culoarea zilelor fericite de iarnă. Dada, dacă iubirea ar avea o culoare asta ar fi sigur! Alb, negru, bune și rele.

schimbările în bine și oamenii noi. Și schimbările în bine și oamenii noi îmi dau o stare de nestatornicie, o stare de bine, de entuziasm. Din păcate cu schimbările te obișnuiești, iar oamenii noi pierd adjectivul și devin doar oameni… Dacă ai baftă 🙂

oamenii puternici. Unul din ei fiind chiar mama mea pe care o admir și iubesc enorm, a trecut prin multe și a rezistat unor încercări… din care eu sigur nu mai ieșeam cu toate țiglele pe casă. Ea a reușit cu toate, cu tot și încă râde și ne face și pe noi să râdem și mi se pare ceva uimitor.

mașinile. Adevărul e că îmi place să conduc, îmi place senzația pe care ți-o dau accelerația și motorul care toarce când mergi cu viteză în linie dreaptă. Îmi place caroseria în care se oglindește soarele și geamurile curate în care poți vedea șoseaua, în care poți vedea marea, muntele, îmi plac scaunele pe care le poți rabata și în care poți dormi în parcare. Îmi place volanul care îndrumă roțile spre drumuri necunoscute, neterminate, neștiute de nimeni, doar de tine. 

începuturile de relație. Nu știu dacă există cineva care să mă contrazică la partea asta… Începuturile de relație sunt ceva fantastic, rupt parcă din altă dimensiune și totuși, sunt atât de triste pentru că dispar la scurtă vreme. Nesuferita rutină intervine oriunde, chiar și în dragoste, iar gesturile drăguțe dispar, cadourile mici se transformă în cuvinte reci, sms-urile din miez de noapte se transformă în liniște.

Nu știu ce ne face să ne pierdem euforia, de ce se stinge curiozitatea pentru că până la urmă nu poți cunoaște un om perfect nici într-o viață. Poți descoperi întotdeauna ceva nou la celălalt, însă trebuie să vrei, să depui acest mic efort de a explora tot timpul.

Pe de altă parte, cred că inițiativa trebuie să fie din partea amândurora, începuturile se pot menține mult timp, am văzut-o la alții așa cum am văzut și că nu se pot menține. Sper să ajung și eu să pot menține un început mai mult de câteva luni sau un an pentru că nimic nu se compară cu un ”prim sărut”, cu o ”primă îmbrățișare”, cu o ”primă floare”, chiar și cu o ”primă ceartă” 😀

One thought on “10 lucruri pe care le iubesc

  1. Recunosc că avem aproximativ aceleași iubiri. Dar nu ne supărăm că le împărțim în fiecare zi, nu? 🙂 Fiindcă ele sunt din belșug pentru toată lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *